Skip to main content

Theehuisconcerten, een muzikale ontmoeting in het park

Stichting                                     Stichting Theehuisconcerten

Adres                                           Notarisberg 1

Postcode                                     5801 HM

Plaats                                           Venray

Kvk nr.                                          64 201 058

Beleidsplan                                 Theehuisconcerten

Periode                                        2022 – 2027

 

Het ontstaan van de Stichting

 

Nadat de Stichting Concertorganisatie Fred H. Renirie in 2015 haar activiteiten beëindigde, is er – in samenwerking met de Stichting Sint Odapark – een initiatief van de grond gekomen, waardoor het mogelijk werd om de uitvoeringen van klassieke muziek in Venray te continueren.

De initiatiefnemers hebben de ‘Stichting Theehuisconcerten’ (verder te noemen ‘de Stichting’) opgericht en vormden het bestuur van de Stichting.

 

In de periode 2015-2020 is de Stichting erin geslaagd een vaste kern van trouwe bezoekers aan te trekken.

De periode 2020-2022 werd gekenmerkt door de covid-19 pandemie. Het bestuur heeft zo goed als mogelijk binnen de geldende corona-beperkingen de concerten in aangepaste vorm voortgezet. Daarbij is de Stichting oog blijven houden voor de belangen van de gecontracteerde musici.

 

In dit beleidsplan legt de Stichting haar beleidsvoornemens voor de periode 2022-2027 neer. Het te voeren beleid is afhankelijk van het aanbod van klassieke muziek, van het ter beschikking staande budget en van de ontwikkelingen op het gebied van de pandemie. De Stichting zal zoveel als mogelijk anticiperen en reageren op ontwikkelingen in dezen.

Het beleid is hiermee feitelijk dynamisch.

Vanaf de oprichting van de Stichting op 22 september 2015 concentreert het door de Stichting te voeren beleid zich op haar statutaire doelstelling.

 

De doelstelling

 

Het doel van de Stichting is het bevorderen van belangstelling voor klassieke muziek bij een breed publiek, waaronder ook jongeren,  in Venray en zeer wijde omgeving. Daartoe zal de Stichting een gevarieerd programma van klassieke kamermuziek van hoog niveau aanbieden.

De Stichting is er de afgelopen jaren in geslaagd een trouw publiek aan te trekken. De concerten worden goed bezocht en gewaardeerd door een tamelijk vaste kern van bezoekers. De Stichting stelt zich voor de komende jaren ten doel om- naast deze vaste aanhang-  ook een jonger publiek aan te trekken. Daarnaast zal de Stichting de naamsbekendheid in een ruimere regio gaan vergroten.

 

De werkzaamheden

 

De feitelijke werkzaamheden van de Stichting vloeien voort uit de statutaire doelstelling
(zie: ‘De activiteiten’).

Met de werkzaamheden van de Stichting wordt het algemeen belang gediend.

Bij de oprichting van de Stichting is de Stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De Stichting heeft een website en een e-mailadres.

 

 

Het bestuur

 

Het bestuur van de Stichting bestaat thans uit:

 

Kees Verheij, voorzitter

Marije Verploegen, secretaris

Herman Mathijsen, penningmeester

Michel van Weers, lid, programmering

Hans Tromp, lid, programmering

Els Hintzen, lid, communicatie

Ben Janssen, lid

 

De activiteiten

 

De activiteiten van de Stichting worden geïnitieerd en uitgevoerd door haar bestuur.

Ze zijn gericht op het bevorderen van interesse voor klassieke muziek bij een breed publiek, waaronder ook jongeren, in Venray en zeer wijde omgeving.
De activiteiten omvatten:

 

  • Het samenstellen van een gevarieerd concertprogramma. Hiertoe wordt intensief contact onderhouden met een gerenommeerd uitvoerend musicus, tevens docent aan verschillende conservatoria.
  • Het jaarlijks organiseren van een gevarieerd programma van minstens zeven kamermuziekconcerten van hoog niveau.
  • Het eventueel raadplegen van andere ‘externe‘ deskundigen.
  • Het zich eigen maken van de benodigde kennis door de bestuursleden.
  • Het blijven werven van subsidies en fondsen.
  • Het continueren van de status van ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) bij de Belastingdienst (De Stichting kan dan donaties ontvangen die vrijgesteld zijn van schenkbelasting; ook voor de donateurs kan dit fiscale voordelen opleveren).
  • Het actief werven van jongeren door contacten te leggen met scholen voor voortgezet onderwijs in Venray en omgeving en met muziekdocenten.
  • Het aanbieden van concerten voor jongeren tot achttien jaar voor een sterk gereduceerd tarief.
  • Het in samenwerking met scholen organiseren van (kleine) concerten voor scholieren in het kader van de lessen CKV (culturele en kunstzinnige vorming).
  • De introductie van een introducé-regeling.
  • Het werven van nieuwe bezoekers in de wijdere regio rond Venray.
  • Het uitgeven van de Nieuwsbrief.
  • Het opzetten van een nieuwe wervingsactie voor 5-jaarsschenkingen.
  • Het vernieuwen van de website.
  • Het afstemmen van en samenwerken met andere culturele organisaties in de regio, zoals Kunst in de Kamer, het Orlando-festival en Schouwburg Venray.

 

 

 

De werving van gelden

 

De Stichting is volledig afhankelijk van de inzet van het bestuur, van sponsoring, subsidies, entreegelden en giften.

 

Om bovenstaande activiteiten mogelijk te maken, zal de Stichting voortgaan met het werven van  fondsen en  het aanvragen van subsidies.

 

Het beheer van gelden

 

Het jaarlijks geworven vermogen wordt veelal zo direct mogelijk besteed (gerichte doelen en zo min mogelijk vertraging).

De Stichting streeft er naar om een weerstandsvermogen aan te houden van ten hoogste het tweevoud van het gemiddelde van het saldo van de jaarlijkse inkomsten, vermeerderd met de jaarlijkse uitgaven.

De indirecte kosten zijn minimaal en hebben louter betrekking op uitgaven als bankadministratie- en overboeking kosten, inschrijving Kamer van Koophandel, reiskostendeclaraties en overige onkostendeclaraties van de musici.

Als bestuursleden kosten maken voor hun bestuurswerkzaamheden doen zij dat veelal voor eigen rekening.

Alle opbrengsten en kosten worden in beginsel verantwoord in de periode waarop zij betrekking hebben.

Alle opbrengsten (schenkingen) worden als opbrengst verantwoord in het boekjaar waarin zij door de Stichting worden ontvangen.

Als rentebaten worden verantwoord de in het verslagjaar werkelijk ontvangen renten.

 

De besteding van gelden

 

Het vermogen van de Stichting wordt gevormd door giften, legaten, hetgeen door erfstelling verkregen wordt, alsmede door andere baten.

De komende jaren (2022-2027) zal de Stichting haar vermogen vooral aanwenden voor de realisering van haar statutaire doelstelling.

Voor zover de Stichting haar vermogen niet direct aanwendt ter nastreving van haar doelstelling, zal zij dit vermogen risicomijdend beleggen.

De bestuurders ontvangen voor hun diensten geen beloning, noch vacatiegeld, noch vaste onkostenvergoeding.